/>

Amin banker Se&Hør i retten

Skrevet af onsdag 9 december 2009

Bookmark and Share

amin-jensenAmin Jensen er ikke tyk og trist og ikke gået ned med fedmeflaget fordi han tog på højskole. Det har han nu rettens ord for.
Det var retten på Frederiksberg der bestemte, at Se&Hør var gået over grænsen, da de i januar skrev disse ting om Amin, fordi han var taget på ophold på Ubberup højskole. Amin Jensen mente, at det var æreskrænkende og at det har kostet ham mange penge i manglende ordrer på foredrag. Folk ringer jo ikke til en komiker i dyb krise, som er gået ned med flaget.

Sagen er presseetisk sjælden, idet Amin Jensen allerede HAVDE indklaget Se&Hør for pressenævnet, som havde givet komikeren medhold – men han valgte at hensyn til retssikkerheden også at prøve sagen ved domstolene som en sag om æreskrænkelse. Og den beslutning kommer nu til at koste Se&Hør 50.000 kroner + sagens omkostninger på godt 20.000.

Som det også skete med Peter Lundins tidligere kone, havde Kim Henningen fra Se&Hør holdt møde med Amin Jensen for at glatte sagerne ud – og havde også en check med på 100.000 kroner (ifølge ritzau). Dette afviste Amin Jensen, der ville kræve 250.000 kroner. Retten endte altså med 50.000 i bøde til ugebladet.

Til gengæld har han nu rettens ord for, at ugebladets ord var krænkende.

Opdateret: Se&Hør har valgt at anke sagen, da de (ifølge BT.dk) mener at komikere sviner andre til på scenen og derfor også må kunne finde sig i at få tilbage selv. Derudover fastslår ugebladet, at straframmen normalt er 20-25.000 og derfor har de anket de 50.000 kroner i erstatning.