/>

Pas på med at pille næse, når du holder for rødt lys!

Skrevet af lørdag 31 oktober 2009

Bookmark and Share

Arnold-SchwarzeneggerIflg. CNN har guvernøren for Californien (Arnold Schwarzenegger) indført lov om bødestraf til paparazzi-fotografer. Altså fotografer der invaderer Stjerners privatliv. Loven rammer også de bureauer, der sælger disse billeder.

Loven træder i kraft januar 2010.

Loven kan godt have en begrænsende virkning på, hvor langt fotografer vil gå til værks for at vise stjernen i private sammenhænge.

Herhjemme har vi haft tilfælde, som har udviklet sig til groteske afsløringer (groteske afsløringer af de restlige tilstande) – Elisabeth Andrea Rudolph blev “telelinset” badende topløs og gravid – det var forside stof for bl.a. Se&Hør. Retssag i Byretten faldt ud til TV-stjernens fordel – anket til Landsretten. Og resultatet var nedslående for TV-stjernen. Man må åbenbart godt tjene penge på at tage billeder af folk og bruge dem i medierne – bare det er et offentligt sted f.eks. en badestrand.  Ergo: du har ingen privat-sfære, hvis du ikke er på privat grund. (Pas på når du piller næse, når du holder for rødt lys….)

Jeg ved ikke hvorledes den slags afgørelser hænger sammen med de presse-etiske regler, hvor der står:

B. Adfærd i strid med god presseskik

1) Meddelelser, der kan krænke privatlivets fred, skal undgås, medmindre klar almen interesse kræver offentlig omtale. Det enkelte menneske har krav på beskyttelse af sin personlige anseelse.

Egentlig overrasker det mig at Sport-stjerner, TV-stjerner m.v. ikke kan anvende “misbrug af etableret varemærke og krænkelse af copyright”, som grundlag for en retssag.