/>

Skægge fejl i indslag om KanDetPasse :-)

Skrevet af mandag 19 oktober 2009

Bookmark and Share

KanDetPasse er selvsagt både glade og overraskede over den store omtale af vores nyåbnede side. Vi havde nok håbet at åbne i stilhed, så siden lige kunne vokse med indlæg fra de mange oprettede inden vi måske kunne være heldige med lidt omtale, men sådan skulle det ikke gå – og det lever vi da selvfølgelig fint med.

Omtalen af KanDetPasse har været fin fra alle medier. Seriøst er de gået til sidens grundtanke, og har behandlet det som præcis det som det er: En side, hvor offentlige personer kan komme til orde med partsindlæg. Vi er lykkelige for, at pressen ikke har opfattet det som et angreb eller et modstykke – da det ikke er sådan tænkt.

DEADLINE på DR2

Men selv i dækningen af en hjemmeside, der har til formål at påpege fejl, sker der fejl. Og her slog Deadline på DR2 den helt store rekord. De sluttede deres udsendelse med – under rulleteksten – at forsøge at få et smil frem på læben hos deres seere – og på nogle ganske korte linier om projektet, ramte de ikke en eneste faktuel oplysning korrekt:

De sagde i deres afmelding følgende:

“Kandetpasse.dk er en nyoprettet hjemmeside for angiveligt 300 kendte danskere, der mangler en platform hvor de kan give medierne svar på tiltale”

Vi har til aften via mail spurgt DR2 hvem der har “angivet 300 kendte danskere”, da der jo (som alle kan læse på siden her) hele tiden har været talt om forløbig 200 personer og virksomheder.

De fortsatte:

“Bortset fra Line 3’s tredje hjul, komikeren Anders Bircow, politikeren Jens Rohde – og sexologen Joan Ørting – har det været lidt uklart hvem de andre 297 kendte danskere ellers er …”

Som alle også kan læse her på siden og i andre medier, er der flere offentliggjort end dem de nævner: Jens Rohde, Zeenta Johnson, Joan Ørting, Naser Khader, Jens Romundstad, Martin Spang Olsen, Anders Bircow, Jeppe Søe, Line Baun Danielsen – og til aften skrev Manu Sareen også på siden og “afslørede” dermed at han også er med.
Det er ti personer, og det er derfor altså IKKE “uklart hvem de sidste 297 er”, men det er hemmeligt hvem de sidste 190 er – indtil de selv vælger at skrive her for første gang.

Derefter vælger ellers seriøse Deadline denne ugebladsagtige sætning om Anders Bircow: “Berygtet for sit engagement i det pyramidespils-lignende multi-level-marketings-firma Amway” – en sag og formulering som pressenævnet ellers tidligere har udtalt sig om.

Og det helt skægge: Så slutter de med ordene “Og ja – det passer altså”…

At man på 25 sekunders oplæsning KUN kan opnå at få hjemmesidens navn rigtigt er imponerende godt gået.

Vi takker da for, at hjemmesidens adresse i det mindste var rigtig, så seerene kan gå herind og læse dette 🙂

/KanDetPasse.dk