/>

Video: Ruth Evensen’s pressehistorie

Skrevet af onsdag 8 september 2010

Bookmark and Share

KanDetPasse.dk har premiere på en række samtale-programmer, hvor ofre for pressen fortæller deres uforbeholdne pressehistorie. En række kendte og ukendte danskere fortæller i samtaler med Jeppe Søe om deres oplevelser med pressen.

Første offer i den varme stol er frikirken Faderhusets præst Ruth Evensen, der blev landskendt da hun købte ungdomshuset på jagtvej og senere blev beskyldt for incest, vold mod børn og at “amme sine tilhængere” – ligesom Faderhuset ifølge pressen ville gøre kollektivt selvmord.

Det gav myndighederne bunker af sager på bordet, der alle blev undersøgt i dybden – og Faderhuset er pure frikendt på alle områderne.

Jeppe Søe har set på sagen, undersøgt papirerne bag både anklager og frifindelse, set artiklerne i pressen og indslag fra primært DR – og udfra dette har han her en to timers samtale med Ruth Evensen om hele perioden.

KanDetPasse tager ikke stilling – vi giver ordet frit, så er resten op til dig…
Videoerne er produceret af Blended Media & Jeppe Søe.

Samtalen er delt op i fire:

1. Del
Ruth Evensen fortæller om Faderhuset.
Ruth svarer blandt andet på:
Hvad er de? Hvad står de for? Hvorfor er de i manges øjne så mærkelige? Hvorfor tror hun Faderhuset opfattes som en sekt? Hvorfor tror du folk anklager jer? Hvad er forskellen på før og efter købet af ungdomshuset?

Varighed 24 minutter

2. Del
Ruth Evensen fortæller om tiden med ungdomshuset – og hele pressens dækning af den sag.
Ruth Evensen svarer blandt andet på:
Hvorfor købte i ungdomshuset? Hvad er egentlig forskellen på jer og de autonome? Følte du opbakning fra politikerne? Var du overrasket over den opmærksomhed der kom? Hvorfor rev i huset ned, skulle I ikke bruge det? Hvordan havde du det personligt med at være på forsiden?

Varighed 17 minutter

3. Del
Ruth Evensen fortæller om anklagerne om vold i faderhuset, kollektivt selvmord, incest og vanrøgt af børn – alt sammen sager, som Faderhuset er pure frikendt i.
Ruth Evensen fortæller blandt andet om:
Hvem stod bag anklagerne? Hvorfor kom den slags frem? Hvem har fået noget ud af at “svine jer til”? Hvordan oplever du pressens anklager og form? Hvordan var det også at blive anklaget af sin egen datter? Hvordan havde I det som frikirke da den sag eksploderede? Blev din version nogensinde hørt af pressen? Hvilken rolle spillede Børns Vilkår i sagen?

Varighed 45 minutter

4. Del
Ruth Evensen fortæller om pressen som organisme. Hendes oplevelser med pressen, hendes opfattelser af de forskellige medier og oplevelser med journalisterne. Ruth Evensen fortæller blandt andet om:
Hvordan er pressen som statsmagt? Fortæller pressen sandheden? Kan et offer komme til orde? Er pressen manipulerende? Følte du dig dømt af medierne? Hvordan har du det med, at myndighederne direkte skrev, at de starter undersøgelser af børn baseret på mediernes historier?

Varighed 30 minutter